torsdag den 7. november 2013

Selvom det her er en kage-blog så vil jeg nu alligevel ligge opskriften på nogle boller jeg lavede her i går,der bliver 12 stykker. De smager bedst lune, du kan sagtens varme dem i en ovn eller på en brødrister dagene efter du har bagt dem for at få dem lune.

Marias Grovboller

Opskriften:

Ingredienser:

25g smør
2,25 dl mælk
12,5 g gær
2tsk groft salt
60g. hakkede solsikkekerner
200g. hvedemel
150g. grahamsmel

Smelt smøret i en gryde, tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af ingredienserne. Slå dejen godt sammen. Lad den hæve et lunt sted i 45 min.

Tage dejen ud på bordet og ælt den godt. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller på en bageplade. Sæt dem til hævning i 30 min.

Pensel bollerne med æg og drys med solsikkekerner.Bag bollerne midt i ovnen i 10 min. på 225 grader.

Tada! 12 styks Marias Grovboller

Mine grovboller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar