Rubensteinkage
Opskriften:
Ingredienser:
makronbund:
125g. mandler
75g. sukker
2 æggehvider
1 knsp. hjortetaksalt
romfromage
6 æg
85g. sukker
1 dl. rom
6 blade husblas
2 dl. piskefløde
vandbakkelser
1 dl. vand
50g. smør eller margarine
50g. mel
2 æg
nougat
125g. sukker
50g. mandler
fyld
hindbærmarmelade
lidt rom
pynt
100g. mørk chokolade
3dl. piskefløde
Makronbunden: skold, smut og hak mandlerne meget fint. Bland mandlerne med sukkeret og hjortetaksaltet. Pisk æggehviderne meget stive og vend sukker-mandelblandingen heri. bag bunden i en springform i 20-25min. på 175grader.
Fromagen: læg husblassen i koldt vand. Pisk æggeblommerne med sukkeret og rør rommen i. Smelt sover vandbad og lad den så stå til at den er fingervarm. Hæld husblassen i en tynd stråle i æggemassen, pisk imens. Pisk æggehviderne og fløden stiv. Vend først æggehviderne i æggemassen, derefter skal du vende flødeskummet i. Kom lidt rom ovenpå den helt kolde makronbund. Kom lidt hindbærmarmelade ovenpå bunden, derefter skal du tage romfromagen ovenpå makronbunden, den skal være i springformen. Lad den stivne helt før du fjerner formen.
Vandbakkelser: Bring, vand og fedtstof i kog, tilsæt melet på én gang og rør det hele godt sammen, til at det slipper gryde og ske. Tag gryden fra varmen og lad den køle lidt af inden æggene røres i et af gangen. Sæt dejen i små boller på en smurt bageplade. Bollerne skal ikke være større end en valnød. Bag dem i 15-20 min. ved 200 grader. Glacér vandbakkelserne med chokolade.
Nougat: Smelt sukkeret på en pande. Kom de smuttede og grofthakkede mandler på panden med sukkeret. Hæld det hele på et stykke olieret bagepapir, lad det stivne. Knus nougaten med en kødhammer, eller en kagerulle, eller hak den fint med en skarp kniv.
Servering: Sæt de små vandbakkelser rundt i kanten af kagen. Sprøjt oversiden af fromagen med flødeskum i et pænt mønster. Drys med knust nougat.
Tada! et styks Rubensteinkage.
![]() |
Min Rubinsteinkage med lysene "TILLYKKE" |
![]() |
Min Rubinsteinkage, set fra siden. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar