Chokoladetærte fra Mette Blomsterberg
Opskriften:
Ingredienser:
Tærtedej:
300g. hvedemel
150g. blødt smør
100g. flormelis
1 æg
korn fra en vanilje stang
Chokoladeflan:
60g. mørk chokolade, 70 %
50g. smør
50g. sukker
2 æg
Chokoladetop:
2 1/2 dl. piskefløde
50g. glykose
1/2 dl. neutral olie (solsikke eller majs)
250g.mørk chokolade, 70 %
saft fra en halv appelsin
reven skal fra en halv appelsin
Tærtedejen: Ælt alle tærtedej ingredienserne sammen. Stil den i køleskabet i en halv time. Rul den tyndt ud i en tærteform (ca. med diameteren 24 cm.) Tryk dejen godt fast.
Chokoladeflan: Hak chokoladen fint og smelt den og smørret ved MEGET svag varme. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Vend forsigtigt de to ting sammen til at massen er ensartet. Hæld chokoladeflanen i formen ovenpå tærtedejen. Bag kagen i 15-20 min. ved 160 grader, til at dejen har sat sig. Stil kagen i køleskabet.
Chokoladetop: Hak chokoladen, og pres saften fra den halve appelsin ud i skålen med chokoladen, riv også skallen i fra den halve appelsin. Kog piskefløde, glykose og olie op. Hæld 1/3 af den varme flødeblanding ud på chokoladen, rør godt. Hæld derefter resten af flødeblandingen i lidt efter lidt. Hæld den varme chokoladeblanding ud på den kolde tærte. Sæt den igen i køleskabet.
Pynt: Hvis du har lyst kan du pynte kagen med små marcipan-blomster når kagen er blevet helt kold.
Tada! Et styks Mette Blomsterberg Chokoladetærte.
![]() |
Der er skåret i chokoladetærten . |
![]() |
Jeg lavede en lille marcipanblomst på toppen af tærten. |
![]() |
Chokoladetærten set fra oven. |
Jeg vil ogsaa have kage. Du laver dejligt meget kage.
SvarSletKysssss fra Miss USA